tag:blogger.com,1999:blog-4756304192779851907.post2201569773871355316..comments2024-03-29T10:51:52.146+01:00Comments on Bo ja lubię kawę i książki: Czekoladowy serek homogenizowany;)Asia Hadzikhttp://www.blogger.com/profile/13214632271112790591noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-4756304192779851907.post-76365799242598993562014-08-17T10:04:11.040+02:002014-08-17T10:04:11.040+02:00Warto wiedzieć! Nie wiedziałam o tym;)Warto wiedzieć! Nie wiedziałam o tym;)Asia Hadzikhttps://www.blogger.com/profile/13214632271112790591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4756304192779851907.post-3628937342519340242014-08-15T12:14:35.976+02:002014-08-15T12:14:35.976+02:00Pomysł ciekawy i z pewnością musi być smaczny :)
A...Pomysł ciekawy i z pewnością musi być smaczny :)<br />Ale jedynie dodam, że to co robisz, to kakaowy/czekoladowy twarożek, nie serek homogenizowany :P<br />Różnią się metodą produkcji.<br />Twaróg wyciągamy z mleka na ciepło i niestety w trakcie produkcji z mleka cały wapń wytrąca się w postaci serwatki, w związku z tym w twarogu go nie ma!<br />Serek homogenizowany powstaje wskutek odwirowania mleka, wszystko co "ciężkie" ląduje w serku, w tym wapń. W serkach homogenizowanych jest wapń!<br />A to już spora różnica :) (taki na przykład Danonek, to też twarożek, ale z dodatkiem wapnia, stąd się mogą chwalić, że ma go x% więcej niż inne serki (twarogowe)).Bacha85https://www.blogger.com/profile/14405072214079039251noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4756304192779851907.post-76521223484621427812014-08-15T11:56:52.588+02:002014-08-15T11:56:52.588+02:00Jak byłam mała, to mama często przygotowywała serk...Jak byłam mała, to mama często przygotowywała serki, ale raczej z kubeczka :P Fajnie, że można coś takiego zrobić w domowym zaciszu, no i bez konserwantów :)Tirindethhttps://www.blogger.com/profile/05862111590796946330noreply@blogger.com