Piątkowy kącik czytelniczych umilaczy powraca.
Tym razem kolejny koktajl.
Idealny na wiosnę i lato, kiedy owoców coraz więcej,
a teraz kiedy panuje koronawirus trzeba wzmacniać odpowrność;)
Zapraszam na koktajl truskawkowo - szpinakowy
Składniki:
(na jedną porcję)
8 truskawek
75-100 g świeżego szpinaku
1 małe jabłko (słodkie)
ok 50-100 ml wody
1 łyżka siemienia lnianego
sok z połowy cytryny
Jak wykonać?
Jeżeli truskawki są mrożone - rozmrozić (np. przy użyciu mikrofalówki.
Jabłko pokroić na mniejsze cząstki (nie obierać, choć jeżeli chcesz - proszę bardzo.
Truskawki, jabłko i resztę składników włożyć do wysokiego naczynia i wszystko razem zblendować.
Przelać do szklaki.
Smacznego!
Ciekawe polaczenie.
OdpowiedzUsuń