piątek, 27 czerwca 2014

Truskawkowy serek homogenizowany;)


Sezon truskawkowy w pełni, sesja w trakcie, więc w studenckie kuchnie są pełne eksperymentów.
U mnie powstał truskawkowy serek homogenizowany;)



Co będziemy potrzebować?
Kostkę twarogu (250 g)
ok.300 g świeżych truskawek
3-4 łyżki cukru
4-8 kostek czekolady

Jak zrobić?
Truskawki umyć. Czekoladę pokruszyć lub zetrzeć na tarce.
Do miski lub dzierży miksera wrzucić twaróg, truskawki, cukier i startą czekoladę i zmiksować na jednolitą masę. Zjeść na świeżo lub przelać do plastikowego pojemnika i trzymać w lodówce max 2 dni.

Ilość porcji: 3-4

Smacznego!

3 komentarze:

Dziękuję za każdy komentarz :)