Sezon truskawkowy w pełni, sesja w trakcie, więc w studenckie kuchnie są pełne eksperymentów.
U mnie powstał truskawkowy serek homogenizowany;)
Co będziemy potrzebować?
Kostkę twarogu (250 g)
ok.300 g świeżych truskawek
3-4 łyżki cukru
4-8 kostek czekolady
Jak zrobić?
Truskawki umyć. Czekoladę pokruszyć lub zetrzeć na tarce.
Do miski lub dzierży miksera wrzucić twaróg, truskawki, cukier i startą czekoladę i zmiksować na jednolitą masę. Zjeść na świeżo lub przelać do plastikowego pojemnika i trzymać w lodówce max 2 dni.
Ilość porcji: 3-4
Smacznego!
OOoo chyba skuszę się i przyrządzę : >
OdpowiedzUsuńO mniam! Zgłodniałam przez Ciebie :D
OdpowiedzUsuńOoo tego jeszcze nie probowalam
OdpowiedzUsuńDostalas mojego maila?