Lato to czas upałów, a na upały idealna jest mrożona herbata!
Nawet jeżeli lato nas nie rozpieszcza;)
A po co wydawać pieniądze, skoro można zrobić ją samemu?
Co potrzebujemy?
proporcje na kubek o pojemności 0.3-0.5 litra
torebka herbaty
1-2 plasterki cytryny
kilka kostek lodu
cukier do smaku
Jak zrobić?
Herbatę zalać wrzątkiem, do połowy, poczekać jak się zaparzy i trochę wystygnie. Dodać cytrynę i uzupełnić zimną wodą. Dodać lód. Najlepiej smakuje mocno schłodzona i słodka. Więc można posłodzić (ja robię wersję light i używam słodzika).
Hmmm aż mi ślinka cieknie na widok tej szklaneczki na zdjęciu :) gdyby nie pochmurna raczej aura za oknem, to już teraz zrobiłabym sobie taką herbatkę
OdpowiedzUsuńMuszę wykorzystać ten przepis. :P
OdpowiedzUsuńObserwuję. :)